skip to Main Content
Локаворський ресторан “Residence”. Черкаси

Локаворський ресторан “Residence”. Черкаси

Протягом останніх двох місяців ми регулярно публікували відео на нашому YouTube-каналі про виготовлення меблів для ресторану, але майже не згадували про цей проект. Сьогодні настав той день, коли ми можемо з упевненістю сказати, що робота над проектом завершена, а значить настав час розповісти про нього докладніше.

Тепер по порядку.

Нашим новим об’єктом став ресторан «Residence» в центрі міста Черкаси, дизайн-проект якого підготувала Йова Ягер. Це не звичайний заклад, «Residence» – перший локаворський ресторан у Черкасах. Сам термін «локаворство» є запозиченням з англійського «locavore», яке походить від англійського слова «local» (місцевий) та латинського «vorare» (є). Це поняття з’явилося відносно недавно – у 2005 році, а в 2007 Великий Оксфордський словник назвав «locavore» словом року – настільки швидко воно стало популярним. Тобто заклад працює виключно на локальному та сезонному продукті. І як кажуть у самому «Residence»:

Ми готуємо з того, що зібрано, виловлено та вироблено в Україні у конкретну пору року. Ми поєднуємо сучасні технології, традиційні для української кухні продукти та спогади про смаки дитинства. Любов до українських продуктів та унікальні поєднання, висока гастрономія із простих інгредієнтів, посуд від українських керамістів – наш ресторан стане лабораторією всього українського!

Окрім посуду та продуктів, українськими були і дизайнер та виробники меблів, у виготовленні якої взяли участь фабрики – VERDI, Trone Grande та FREID. Ми не втомлюватимемо вас перерахуванням заслуг кожної, але коротко розповімо про те, до чого торкнулися руки майстрів нашої фабрики.

Фахівцями VERDI колони обшиті шпонованим американським горіхом, МДФ, а стіни — панелями з дерев’яними рейками з використанням того ж шпону. Для цього проекту ми спеціально відібрали 823 квадратні метри шпону американського горіха. Також виготовили вхідну групу (тамбур) із чорного металу, покритим полімерною порошковою фарбою, з використанням звичайного скла та рифленого скла «Флутс», а для дверей спеціально розробили довгі ручки, частково обклеєні тим самим шпоном горіха американського.

Фабрикою VERDI виготовлені карнизи для барних стійок з нержавіючої сталі та дзеркала з LED-підсвічуванням, завдяки яким створюється ефект об’єму та збільшення простору приміщення. І, звичайно ж, дровери (стейшен для офіціанта) з обмежувачами з нержавіючої сталі, вкритими нітрид титаном під латунь, про які ми писали раніше.

Була зроблена колосальна робота, все й не перерахувати, але ми постаралися виділити головне. Про решту можна побачити в нашому новому плейлисті, зібраному з усіх роликів про ресторан та меблі, які ми для нього виготовляли.

 

Підписуйтесь на наш YouTube-канал. На ньому регулярно виходять нові відео, де ми розповідаємо про те, з якими труднощами часом доводиться стикатися і як ми з ними справляємося, ділимося невеликими виробничими секретами і просто показуємо якісні меблі.

×Close search
Search